Lady Bug Note Generators

Sunday, May 22, 2011

alhAmdulillAh..

hOhOHooo..
    yeAy!! akhIrnyA,penAntiAn dAh pOn berAkir,huHu..syUkUr alhAmdulillAh bAnyAk2 kAt AllAh SWT sebAb mAkbulkAn dOa yuNi..=)

yOu oL..yuNi dA dApAt kEje tAu,dApAtla ilAngkAn bOrIng dOk kAt umAh nI..sAmbil tU lEh ushA pAkwE2 yAng dAtAng kAt kedAi 2 nAnti..ahAh, gAtAi! gEnyA! hAHAhaa..
hAri ni 4 kEje yAng yUni dApAt, pEnIng yuNi nAk piLih yAng mAne..lAst2 yuNi piLih yAng lAst skAli..nAk tAu jOb 2 kAt mNe? nI hAa..
            
                       1. sOny cEntRe
                       2. PDI
                       3. kEdAi kAin
                       4. qUicksiLvEr n rOxy punye aUthOrisEd deAleR..

yuNi piLih nO.4,hUhu..tOkey diA pesAn yuNi kenA lAyAn cUstOmer lekLOk, kenA cEriA, kenA mAcAm2 lAgi lAh..AiyooOork, mAti! kenA gOdA2 kE? Oucchh, mAk tAk sAnggUp nyAh! hAhahA..tAkDelA,sAje jE..pApe pOn, syUkUr sAngAt2 sebAb yuNi dAh dpAt keJe..=)

syUkUr alhAmdulillAh yA allAh
www.tips-fb.com

Thursday, May 19, 2011

paGi2

pAgi2 dA nAk merEpeK..


tErAsA idOp ni mAkin bAhgIa, mAkin bErBungA2..hAhA
(buKAn bungA tAik AyAm tAu! =) )
 riNDu, sAyAng n CintA
wAhhh..wAt'S gOing On bEb? 
dA stArt seNyuM sOrAng2 nI...


Epy? yEs!! im adMit it..seEpy2 nyE..hAHhA..
dUniA penOh wArnA wArni, cAm rAinbOw gItu..
bAhAgiA? of cOurse la! =)
huh..actuAlly, whAt im tAlkiNg abOut nOw? 
wAaaa..nOnseNse! bUt i thInk nOt..


dAa..cukOp2 lA merepEk 2 yuNi! 
;-) www.tips-fb.com

agAk2 kAmu?

cIntA AntAra 2 bEnuA..
pernAhkAh kAmu?
insyAllAh akAn kekAl selAgi kAmu meMpErcayAi pAsangAn kAmu..
jAngAn pernAh adE rAsa curigA, cemburu mEnbAbi Buta..
anDai ditAkdirkAn iAnyA memAng dicIptAkAn uNtOk kAmu..


rIndu diE, sAyAng diE, cintA dIe..
3 perAsaAn bErsAtu dAlam hAti dAn jiwA..
jAngAn biArkAn iANyA ilAng dAn hAncur dItelAn perAsAan jAHAt..
jANgAn pernAH menciptA sngkEta..
kernA kelAk AkAn melukAkAn hAti sendiri..


percAyAlAh..
perAsaAn itU sentiAsa mEkar di jiwA
gurAu sendA, AngAn2, membuAtkAn idOp bertAmbAh gUmbirA
hArAp kekAl selAmanyA..


biAr jArang meluAhkAn rAsa cInta
tApi perAsAan tersebUt sentiaSa di jiWa
iNgin dibEritAhu selUruH duniA
agAr mengErti tikA hAdirnyA perAsAan cIntA


riNdu?
yA! sentiAsA rIndu!
teringAt setiAp kenangAn yang kdGklA melAhirkAn rasA dUka
bilE lAgi Akan bersuA? AkAn bertemU?
sbAr yA hAti..sbArla kAmu..
mAsAnyA akAn tibA nAnti..


sayAng?
makin sAyang!
hAti dilaNdA gundAh, ditenAngkAn..
bibIr menGukIr SenYum
menghiBurkAn hAti.


cIntA?
hArAp mekAr selAmAnyA!
Amin..


SelAlu dihAtiKu..=) www.tips-fb.com

jOm cUci mAtA..=)

sApe2 yAng rIndu yuNi bOleh lA tengOk2 gmbA yuNi yAng xlAwa + xcOmel + xcAntiK niE..sekAdAr hibOrAn semAtA2..=)

AdAm dArwiSy..

bilE ntAh dApat jAdi mAmA ni..hUhu..

xsEmpAt nAk sEnyUm..

bAjet cUn wooOOoo..

hEhEhe..



www.tips-fb.com

jOm menAip..

mAlAm ni tibE2 jE rAsA nAk updAte blOg..pOst kAt bAwAh tu pOn bRu jugAk, hEhEehe..ntOhlA, tAk ngAntuK lA plAk..jAdi yuNi wAt lA bendA ni, sAje2 je..mAsA ni sumE dA tiDo eXcept abAng yuNi dOk tengAh onlinE kAt bAwah, yuNi plAk kAt Atas..=)


     mAsa yuNi tengAh mAndi tAdi, yuNi dE dGr suArA budAk pErEmpuAn tApi yuNi wAt tAktAu jE..lEpAs tU yuNi dengAr plAk suAre orAng peremPuAn.."ooyEah2, mAcAm kenAl lA suAre iTu pelEmpuAn! sudAh lAmA tidAk ketEmunyA.."


sElesAi mAndi yuNi mAsuk biliK, pAkAi bAju n sOlat..wAahh, dAh tAk sAbAr mAu jumpA iTu fAmilY! rinDu bAngAt..


kOrAng nAk tAU sApe dAtAng? hUhuHu.. tAkde sApe pOn, kAzEn yuNi jE! kAzEn ni bElAh AbAh, dA lAme tAk jumpA diE. diE mudA 2 tAOn dAri yuNi, tApi diE dA Ade 2 orAng AnAk..hUh! i'm gOt jealOus u knOw! bilE lA yuNi nAk dApAt AnAk ni..hUhuhu..


    ktOrAng bOrAk2 sAmbiL yuNi men ngAn AnAk2 diE..AnAk sulOng diA cOmel gilE..kAlAu kOrAng nAK tAu, mAsa kAzEn yuNi ngA ngAndungkAn anAk sulOng diA nI..diE dA mAsAlAh..yuNi jAnjI ngAn diE, wAlAupApe pOn teRjAdi yuNi tetAp nAk jAdi mAk AngkAt AnAk diE ni..hEHehe..kirE yuNi jD mAk jugAklA eAk? hOhO..


ktOrAng bOrak smpAi lA hUsbAnd diE dAtAng..sekiAn, trIma kAsih..

1st: mOoD ketAt lagi..


2nd: oklA ckit..dA bOleh berAmAh mesrA..


3rd: ni lA diA QistinA dAmiA shaye..hehehe
payAh betOl nAk sEnyUm, tApi biLE senYum shAye sukA diE!!


www.tips-fb.com

cUti!!

yAbedAbedOoo!!

      cUti sEm akHirnyA menjELmA, hAHahA..leh lA rEst kAn otAk yAng memAng dAh lAma gilA ni..hUhu..sEkAlaNg pOn keJEnyA asyEk mencArUt je, ntAh pApe..=)

xDe pApe akiViti yAng meNyerOnOkkAn pOn..tApi hAri keduA yuNi dOk umAh, yuNi clebrAte hAri iBu..yuNi blAnje fAm yuNi mAkAn, mOrAh2 jE poN..tApi lAu Abes bAnyAk pOn yuNi xkEsAh sebAb mA ngAn abAh dA aBes berjutA2 membesArkAn kAmi 4 berAdik, berjUtA ke? ntAh..tAk terBilAng..

kAmi g mAkAn kAt kedAi sAtAy mALAysIa..kedAi ni abAng yuNi yAng sUggEstkAn, kIre diA drivE la mAlAm tu..

ni hA nAMa kedAinye..lOkAsinyE kAt pengkAlAn chepA..

ktorAng ordEr sAtAy untOk 6 orAng mAkAn..kenyAng kOtt, tApi terpAksA abEskAn jugAk sbAb mA yuNi tAk sukA ktOrAng mEmbAzir..mEMbAzIr tukAn amAlAn sYAitAn, huhuhu..sAtAy kAt cNi memAng sOdAp gIlE..

sAtay nyE dA sAmpAi..=)

lepAs tu ktOrAng Amek gmbA wAt kenAngAn, huhU.. kebANyAkkAn gmbA2 ktOrAng ni abAng yuNi yAng tOloNg amEkkAn..kiRE phOtogrAphEr yAng tAk bErtAuliAh lA..

pAs mAkAn kenyAng2 ktOrAng pOn bAleklA, tApi ktOrAng wAt suPrisE kAt mA..bRu je sAmpAi depAn umAh yuNi dA trUn, yuNi g kuA kAn kEk dAlAm pEti AiS..msA tU yuNi sAje bukAk piNtu bAwAh, tAk kAsi diOrAng sumE neK ikUt piNtu atAs..tApi xseMpAt jugAk nAK kuA kAn kEk 2, hUhuhu..



jEng jEng jEng....
abAng yuNi pOn purA2 bEtulkAn kAki sLuA diA kAt tAnggA,kirE tAk bAgi mA nek lA..n yuNi pOn cpAt2 bwAk kek 2 tRun, thAnks yA mOhd khAirUl ANuAr..=)

ni kEK favOritE mA..
nAk beli kEk lAin tAkut diA xSuke..

urRmm..2 jelA, teNgOk jelA gmbA2 kAt bAwAh ni Eak..cUci2 mAtA..=)

abAng shAye..=)

abAh, miErin, nuA..
antArA lelAki2 kesAyAngAn sAya..

tGgU sAtAy..kitA bergAmbAr dOluuuU..=)

 belovEd mOm..mmuuAAhhh..

yUni, cT, mA..
sebAhagiAn "nisA" kesAYangAn sayA..
tgGu akAk n aDik ipAr jE laGi tOk cukOpkAn kOrum..

yAng tengAh tu sukA menyEbOk..hEhE..


www.tips-fb.com

Wednesday, May 11, 2011

='(

tensEn! rimAs! serAbUt!


  aisshh..kenApAla idOp yuNi ni penOh ngAn mAsalAh? 
     1st:
           yuNi rAsa diA dAh lain sekAraNg! diA bukAn lAgi OraNg yAng yuNi kenAl dOlu2, dIa dAh lAin..lAin sAngAt2! yA AllAh, kembAlikAn diA yAng dUlu..:'(
     2nd:
            yuNi rasA tAkot sAngAt2..yuNi tAkot ilAng diA! sumPah, yuNi sAyAng diA sAngAt2! tApi diA pOn dAh lAin, yuNi nAk diA yAng dOlu..tApi yuNi terpAksA trimA Apa yAng diA cAkAp n yuNi tAkkAn kAcAu diA lAgi! 


seKiAn!! www.tips-fb.com

Saturday, May 7, 2011

i lOve thEm!!

My dAd n My mOm
(mOhd rOsli bIn dAud n aEshAh bT iSmAil)
: penDorOng semAngAt

My brOther
(mOhd khAirul AnuAr bin mOhd rOsli)
: kAwAn pAling rApAt
: sayAng diA sAngAt2
: semuA mAsAlAh kOngsi ngAn diA
: kenAngAn terbAik yAng xkAn prnAh yuNi lupA
(tiME kAmu nAk jAdi SupErhErO..)

My sELf
(sIti khAiruNnisA bT mOhd rOsli)

My yOunger brOther
(mOhd khAirul AmiRin bin mOhd rOsli)
: jelEs ngAn dAgu diA..hUhu
: kAwAn gAduh
: sUkA mTk shAre tOpuP ngAn yuNi
: sukA mArAh diA
: kEcik2 duLu sukA blAnje diA mAkAn mEe sUp 
: lpAs tU wAt citE seDih kOnOnnyA nAk insAfkAn diA..
AlhAmdulillAh berjAyA sebAb PMR diA cemErlAng..bguS kAn Aku? hAHAha..

My yOungEst siSter
(Siti khAirUl bAriyyAh bt mOhd rOsli)
: temAn sekAtiL..
: mAnjE, sukA uSik diA..
: sukA pggIl diA rOti n diA pggIl AkAk diA ni rOnie
: bEk cKit dAri AkAk diA sebAb tAksuke sEksi
( mA prnAh peSAn jAngAn jD cAm kAk uNi, hIhi)
: kAwAn gAduh, selAlu nAngiS
: tApi diAlAh kAwAn yAng pAling bAik, bAgus, rApAt n semuAlAh..

dAt's All..yuNi sAyAng kAmu semuA!! kAmu AdAlAh anugerAh yAng pAling berhArgA buAt yuNi..



www.tips-fb.com

hApPy mOthEr's dAy..

hAri nI..tAnggAl 08 MEI merUpAkAn hAri iBu..sO, di sIni yuNi nAk ucApkAn selAmAt hAri iBu kepAda mAnA2 wAnitA yAng telAhpOn bergElAr seOrAng iBu..
    yuNi jUgA nAk ucApkAn selAMat hAri iBu kepAdA OrAng yAng pAling peNting dAlAm idOp yuNi, mY beLoved mOm..Pn. AeshAh IsmAil..

   mAaaa..
            i Love yoUUuu!! lOve yOu dAmn mUch! Org sAyAng mA sAngAt2, sAyAng sGt2 tAu! yOu'rE the beSt mOther iN thIs wOrlD! thE beSt of thE bEst mOm, oNly yOu mA! thaNkS cOz telAh ngAnduNgkAn Org, lAhirkAn n besArkAn Org selAmA nI..jAsA dAn pengOrbAnAn mA xdApAt orAng nAk bAlAs..Ape yAng oRg hArAp AgAr mA dAn AbAh sentiAsA dirAhmAti AllAh SWT dAn sentiAsA gembirA di sAmpinG fAmily N orG2 yAng kAmu syAngi..

    mA..orAng mintAk maAf Byk2 dAri ujOng rAmbOt smpAi lA ujOng kAki sebAb dAh bAnyAk kAli melukAkAn hAti mA. orAng tAhu mA dAh bAnyAk kAli sAbAr ngAn kArenAh n perAngAi yuNi sAmpAikAn mA sendri t'tAnye2 dAri mAne dAtAngnyE perAngAi Org ni? tApi kuAh xkAn tumpAh ke mAnA kAlAu tAk ke nAsi kAn? hEhE..


orAng ingAt lAgi mAsA orAng F3..hAri tU orAng mAjOk gilA ngAn mA, OrAng kUnci pIntU biLik oRAng, orAng xbAgi sApE2 mASuk, orAng nAngiS sOrAng2 dlm bIlIk tu..lEpAs tu orAng dGr mA pggIl, mA ketOk pIntu biLik orAng tApi oRANg wt tAk eNdAh jE..orAng AMek krtAs orAng tuLiS Ape jE luAhAn hAti orAng, orAng nAk bAgi kAt mA tApi orAng tAkut..


    tApi akHirnyE orAng bukAk jugAk pIntu SebAb orAng sAyAng mA..mA mAsOk n thEn dOk kAt kruSi kAt mejA tuliS orAng, mSA tu OrAng tAhAn aIr mAtA, orAng tAknAk mA nAnmpAk..orAng Dok mEniArAp atAs lAntAi purA2 wAt kEje..mA tnyE orAng knApA orAng mAcAm ni? orAng jAwAb tAkDe pApe..tApi mA tAu orAng tAklEh tipU mA..orAng cite jugAk Ape yAng orAng rSA tiMe 2..mAsa tu orAng dAh nAngiS terEsAk2, mA dAtAng goSok2 orAng, orAng syAng mA!!

hAnyA mA n orAng2 tErtEntu jE tAu knpA orAng jAdi cAmtu..tApi sekArAng tAk lAgi sebAb kerAnA bENdA 2 lA orAng bOleh berdikAri senDiri, orAng lEh cAri dUit gunA tenAga orAng senDri n orAng lEh wAt kptSAn Sndri biArpOn bAnyAk hAlngAn yAng mEnAnti tApi orAng tAu mA n AbAh sentiAsA aDe kAt Cc orAng uTk SokOng Ape jE yAng orAng buAt..thAnkS A lOt!!


mA..ingAt tAu, OrAng sAyAng mA sAngAt2! orAng syAng AbAh, AbAng, miErin n cT..orAng jugAk syAng ArwAh nEnEk, sAyAng sAngAt2!!

keluArgA kAmi..




n  Our whOle fAmily..

lOve u Ol very mUch!!


www.tips-fb.com

Friday, May 6, 2011

........

tAktAu dAh nAk wAt tAjuk Ape uTk entRy kAli nI..hUhuhU..

 sBnrnyA xdE pApe pOn yAng nAk yuNi citEkAn dAlAm ni..cuMa nAk gitAu sApe yAng ckAp yuNi ni pEmAlAs salAh sebEnArnyA..yuNi rAjin tAu! 

nAk tengOk buKti? 
              ni hAaa..


tengOkkk..kAn dAh cAkAp yuNi ni rAjin, hahAhA..cAye tAk?
rAjinlA sAngAt eAh, buKu je yAng terngAngA cAmtu..tuAn buKu 2 dOk ngAdAp buKu lAin, mukAbuKu..hahAhA..tAkpe, kAtAk yuNi 2 hA yAng toLoNg bAcekAn uTk yuNi...diA pOn dAh letiH Agaknye tU, sAmpAi terkAngkAng..hehe..

k..dAt's All..byE2..
=)

www.tips-fb.com

Thursday, May 5, 2011

skAf..

tAu x SKAF 2 aPe?


     yuNi hArAp sgAt yAng SKAF nI tEtAp jAdi SKAF buAt selAmA2 nyE! jAngAn tergEndalA n jAngAn terHenti kAt mAne2 perSimpAngAn! yuNi hArAp sAngAt2! 
jANgAn jAdi pisAng berbuAh duA kAli..kAlaU beRbuAh yAng elOk2 je xPe, ni semuA burOk! xlEh nAk juAl pApe poN, rUgi!! yuNi nAk yAng elOk je, sebAb pIsAng yAng eLok sedAp di mAkAn..yuNi sukA pisAng, huHuhu..

wAtevEr lAh, Ape yAng yuNi merepEk pOn yuNi tAktAu..sekiAn! 
www.tips-fb.com

sOrry!

kAmu..
   maAf ye! yuNi tAu kAmu meSti sAkit hAti ngAn yuNi kAn? sOri saNgAt2 tAu..=(
             dOuble I..
   i'M sO sOrry..actuAlly, kAmu adAlAh orAng yAng terbAik yAng pernAh yuNi jumPa! bUt yuNi je yAng tAktAu n tAk pernAh nAk hArgAi..i miSs Our memOrieS, tIme kitA gelAk sAme2 n kAmu buAt sAyA gemBirA! bAnyAk yAng kAmu AjAr syA tentAng duniA ni..seRius, kAmu memAng bAik!


kAmu sAbAr lAyAn kArenAh yuNi, kAmu fAhAm mOod yuNi..tikA yuNi seDih, tikA yuNi mArAh, kAmu selAlu aDe! kAmu xPernAh merUngut, kAmu selAlu trImA aPE je yAng yuNi buAt kAt kAmu biArpOn iAnyA menyAkitkAn hAti kAmu..i'M sO sOrry..yuNi bukAn yAng terbAik uTk kAmu..yuNi hAnyA menyAkitkAn hAti kAmu! bUt i wAnt u knOw sOmethiNg..yuNi xdE niAt nAk sAkitkAn hAti kAmu, suMpAh n i'M sO sOrry!!

mAafkAn yuNi..='( www.tips-fb.com

Wednesday, May 4, 2011

stUdy

cAm xlEh blAh tAjOknyE kAn? hAhA..cAm bUdAk bAguS plAk yuNi nI..=)

     hAri nI yuNi, sU ngAn nOra stUdy sAme2..stuDy kAt kFc, esOk exAm ekOnOmi. ntAh pApe yAng yuNi nAk jwAb esOk poN xtAu..nAk dijAdikAn ciTe nI sebElOm yuNi kuA yuNi siAp2 lA dLu, pAkAi pApe yAng pAtOt..dlM biLik yuNi aDe cIk mEk mOlek ngAn meMbe dIA..meMbe diA dOk pndAng je yuNi pkAi tuDOng, yuNi wAt2 xtAu je..tP dOk pKir jugAk nApe lA diA ni AsyEk pndAng Aku je..nAsib bEk lA cIk mEk mOlek nI perAsAn n tnYe meMbe diA knpA pndAng yuNi cAmtu..nAk tAu pe yAng meMbe diA jAwaB? cAmNi hAa..
         "sukA tengOk diA, laWa..cAm ekIn"

    hAhHAa...mekAseh lA ye AwaK, sUsAh je puJi shAye..hAhahA..termAsuk awAk ni dAh rmAi Org ckAp yuNi cAm ekIn,hAhHA..yEss!! yuNi dAh syOk senDiri..=)

yuNi g kFc ngAn su, jAnji juMpa nOrA kAt sNa..xdE pApe yAng terjAdi pOn..cumA yAng xbEstnye tIbe2 je yuNi sAkit perOt..aiyOOoo, sAkit giLe kOt, bAnyAk kAli jugAklA yuNi terpAksA ulAng Alik g tAndAs..bulU rOma kAt tAngAn ni jGn cAKaplAh, sumEnye dAh tegAk..cAm nAk nyAnyi lAgu negArAku..huHuuU..

      gI stUdy ngAn dOrAng ni besT lA jugAk, fhAmlA apE yAng xfAhaM tu..hArAp2 esOk leh jAwAb..dAlaM kuL 5.3O lebiH ktOraNg pOn berAnsuR puLang, tP yuNi xbAlek bIlik terOs..lepAk dlU ngAn su kAt mAwAr sAmbil tengOk orAng meN bOla..sAmbil tu bOrak pApe yAng pAtot, mCm2 lAh isU ktOrAng dOk bObel2..sAmbil tU kTorAng b'gAmbA, dAh meMaNg hObi nAk wAt cAne..

setAkAt ni jeLA yE, yuNi nAk sAmbuNg stuDy plAk..uPpps lupA, permOhonAn kOlej yuNi berjAyA tAu. xperlU susAh2 lAgi abAh ngAn mA nAk dAtaNg jAuh2 sebAb nAk urUskAn hAl kOlej ni neXt sEm..

k..bAbAi, urMm..sAmbil 2 tengOk2 lA gAMba ktOrAng kAt bAwah tU, ntAh pApe..sAje bOrink..k, dAaAa..=)

AnAk sApe ntAh nI..

ni tAngAn si penyebOk..hAHa


makAnAn kAmi..

ni lAh nOra..

awEk2 klAte

yuNi pulAk yAng Amek..=)

www.tips-fb.com

Tuesday, May 3, 2011

shAye puNye feBerEt sOng..


Oh her eyes her eyes
make the stars look like they’re not shinin
Her hair her hair
falls perfectly without her tryin
Shes so beautiful
And i tell her everyday
Yeah, I know I know
when i compliment her she wont believe me
And its so its so
sad to think that she don’t see what I see
But every time she asks me do I look okay, I say
When I see your face
theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
Her lips her lips
I could kiss them all day if she let me
Her laugh her laugh
She hates but I think its so sexy
Shes so beautiful
And I tell her everyday
Oh you know you know you know
Id never ask you to change
If perfect’s what your searching for
then just stay the same
So don’t even bother asking if you look ok
You know I’ll say
When I see your face
Theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
The way you are
The way you are
Girl your amazing
Just the way you are
When I see your face
Theres not a thing that I would change
Cuz ur amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for awhile
Cuz girl ur amazing
Just the way you are
Yeaah







www.tips-fb.com

Monday, May 2, 2011

zerOnEzerOfivEoNEonE

hAri ePy yuNi..hehe..


beSt tAu,ePy sAngAt2..lAu bOleh yuNi xnAk pOn hAri 2 bErlAlu..tApi bUmi senTiAsA berputAr dAn berEdAr kAn? n yuNi kenA trImA hAkikAt tu..sEdihNyA shAye..hUkhUk..='(
pApe pOn thAnks bAnyAk2 kAt orAng2 yAng berkEnAan sebAb suDi buAt yuNi gembirA, rAsA cAm duNia ni yuNi yAng punyAaa...hAhaHa..


       thANks bAnyAk2 ye kAmu, biArpOn kAmu tAk rasA pApe..=)
yuNi tAktAu nAk cAkAp cAne tApi yuNi ePy sAngAt2..yuNi dApAt luPakAn keseDihAn yAng yuNi terpAksA lAlui nI buAt semEntAra wAktu n insyaAllAh yuNi akAn ingAt tArikh tu sAmpAi bilA2..yuNi jAnji,hAhA..


kAmu2..kAmu2 jAngAn lupAkAn yuNi tAu..nAnti kitA gi eNjOy lAgi,hehEhe..
mekAseh bAnyAk2 ye!! 

www.tips-fb.com

cAmerOn highlAnd

sApe nAk g? bAwAk yuNi skAli bOleh? hAhA..


    bOleh lAaa, bOleh lAaaaaaa..nAk giiiiii!! jelEs tAu tengOk OrAng len dAh gi kUtip stlAwbeLi kAt sAna..
tAk kirA, sApe yAng nAk g keNa bAwAk yuNi jugAk!


nO EXCUSE!!
=)
www.tips-fb.com

kebOringAn!!

waahhh..boringnye ngadap buku! esok exam LAND USE, study nye bru ckit..huhu.. mls bebenOr la yuNi ni! memang yuNi pemalas pOn, hahaha..
   bOring stUdy yuNi ngAdAp fB, bOring fB yuNi sAmbung wAt nOvel, bOring wAt nOvel yuNi updAte blOg yuNi ni..hahhAhA..bOleh jaDi gilA sebAb bOring ni tAu!
       hAri nI yuNi nAk wAt jAhAt..yuNi cOpy gMbA rOmAte yuNi n letAk dAlam blOg yuNi, dAh memAng tAkde keje la mAkcik Oiii..


nAmA seBenAr : Cik mEk mOlek bT cHe awE dOnde
nAmA mAnje : cIk aKok
AsaL : bEsut, gAnu
umO : biAla rAsia
stAtuS : sIngle bUt nOt avAilAble..
( lAu berAni nAk ngOrat mSuk r, jOm kitA bergOncos raMai2! hahAha..)



nAmA sebenAr : cIk Onde2 bT cHe jAlA mAs
nAmA mAnje : cIk uBi
AsAl : muOr, jOhOr
stAtuS: sIngLe buT nOt suRe

haaAa..ni lA rOmate kesAyAngAn yuNi..dAh mcM akAk2 yuNi pOn..
        yAng AtS bOleh dikAtakAn yuNi agAk rapAt la ngAn diE, sebAb kitOrAng sAtu pAntAi..pAntAi Ape? pAntAi timOr la..cakAp poN gnA loghAt yAng samA, kire mAsalAh kOmunikAsi ni tAk timBul lA..

  DiA bEk tAu..urrmMmm, lAu yuNi terlajAk stuDy fB meSti diA tegOr..hehe..dIe perli, wAt assignMent yA? AntA bilA? hAhA..cAmtulAh contOh tegurAn diA, n thEn yuNi jWab lA bAlek..A'Ah,assgnmEnt lA ni..antA besOk..;)

lAu yuNi de mAsAlh pApe yuNi sAlu citE kAt diA, yuNi nangiS pOn depAn diA, yuNI dOk stuDy pOn sebElah diA sebAb mejA kAmi bertigA sederEt je..diA belAh kiRi yuNi n akAk lagi sOrang 2 belAh kAnAn yuNi..
          hAaaa..luPa, lAu buNyi gurOh pulAk mesti yuNi g tidO sebElah diA! adE hAri tU gurOh kuAt tAu, yuNi dOk tiDo atAs tikAr kAt bAwAh ni terOs terkAm tiDo sebelAh diA. lAgi sAtu, diA ni AgaK meNgOm lA ckIt..smA cAm yuNi,hUhu..lAu yuNi dOk dLm bilik kDg2 yuNi bErpkAiAn agAk sekSi lA, biLik je pOn..tApi xdeKla sekSi sAngAt,hUhuHu..n diA ni mulAkAn  lA keje diA, usIk Org mCm2..ilEk r, gurAu2..

k..AbeS cIte sAl Cik mEk mOlek ni..
sAmbung ciTE psAl cIk Onde2 plAk..

    ngAn Cik Onde2 ni yuNi Okey jugAk, xdE pApe mAsAlAh pOn,..tApi Akak ni peNdiAm ckit, lAu diA diAm yuNi pOn ikOt diAm skAli lA sebAb xtAu nAk bOrAk Ape..huHu

     akAk ni lAwa tAu..puTih saNgAt2..lAu yuNi jAdi putiH cAm diA kaN bAgus,hahAhA..tApi yuNi tetAp bersyuKur dgN ape yAng dikurniAkAn pAda yuNi..AlhAmdulillAh..
          aKak ni pAndai cAkAp kelantAn dAh tAu..lAu diA dOk dengAr kitOrAng tgH cKap2,meSti diA jAmpOk gNi.."gApo dIo?" klAkA gilA dgR crA diA seBut,hUhu..uppSS, sOri AkAk..yuNi xsengAjA nGumpAt AkAk,hAhAha..

            AloOo..xtAu nAk cAkAp Ape dAh,hUhu..hAaaA, lAgi sAtu AkAk ni tempAt yuNi sAlu pnjAm chArger,hehE..chArger yuNi ilAng, sO t'pAkSA la pinjAm ngAn diA.sAlu jugAklA yuNi wAt mukA xmAlu..hHEhe..

k..cukOp stAkAt ini pAsAl gEng terAtAi 3218..sekiAn, trimAs..=)..

www.tips-fb.com

Sunday, May 1, 2011

~1~

“Jom lunch.” Rezlynn bersuara memecah kebisuan yang melanda. Ditariknya beg di atas meja di hadapan Leez yang masih diam membisu. Tak berkerdip matanya merenung ke arah luar tingkap kelas mereka.
Sekarang jam menunjukkan pukul 12.50 tengahari. Tinggal baki 10 minit saja lagi untuk tibanya waktu makan tengahari. Perut Rezlynn berkeroncong minta diisi. Dari pagi tadi dia tidak sempat untuk menjamah sebarang makanan untuk dijadikan alas perut, dahla hari ni kelas penuh.
“Oh meja, tolongla jawab soalan aku. Kerusi-kerusi sekalian, janglah biarkan aku jadi gila.” Rezlynn memerli  kawan-kawan rapatnya.
Aku tersengih. Aku cuit Leez dan mulut aku muncungkan ke arah Rezlynn yang sudah pun bercekak pinggang menanti reaksi mereka berdua.
            “Dah, jangan nak perli sangatlah. Jom Leez, perut aku dah berdondang sayang ni.” Aku menarik lengan Leez yang masih lagi duduk. Mukanya jangan cakaplah, masam mencuka. Agak-agaknya lagi masam dari cuka kat rumah kita orang tu.
            “Ala Leez,udah-udah la tu. Kita orang punya paper pun mesti sama cam kau. Aku pun bukannya boleh jawab sangat soalan tadi,main hentam je wey. Macamla kau tak kenal aku!” Rezlynn bersuara sambil tergelak-gelak. Buku di depannya di ambil dan disimpan ke dalam beg Leez.
            “Aku pun sama Leez, jangan bimbanglah! Kau ada geng la,ntah apa-apa je aku jawab soalan Prof tadi. Kau bukan tak tau soalan dia cammana? Dah jom! Apa-apa pun kita makan dulu,yeaahaaa!”
Kita orang berjalan menuju ke tempat letak kereta. Untung kan? Dapat kawan satu kepala, susah senang bersama-sama, aku susah kau susah, aku senang kau pun senang. Itulah persahabatan namanya.
            Aku, Nurin Natasha bt Jamil. Anak kedua dari lima orang beradik tapi yang tiga bawah aku tu semuanya adik tiri. Aku ada abang yang amat aku sayang. Kalau aku ada masalah, dialah first person yang aku akan cari.
            Kawan aku yang nama Rezlynn tu pulak anak Tan Sri. Kaya jugaklah. Kita orang gi kelas tumpang kereta dia lah. Kereta tu bapak dia yang belikan. Katanya hadiah sebab dapat keputusan  SPM yang cemerlang. Maknanya dah lama la kereta tu kan? Tapi serius, kereta tu still lagi nampak cantik tau! Opps, lupa plak! Nama sebenar Rezlynn ni Intan Nur Rezlynn Auni bt Tan Sri Ahmad. Panjang kan nama dia? Nama bapaknya punyelah ciput. Dia ni anak perempuan tunggal dan merangkap anak bongsu dalam keluarganya. Tapi Rezlynn ni takdelah suka menunjuk-nunjuk, aku pun suka berkawan dengan dia sebab dia seorang manusia yang teramatla bersikap low profile.
            Kawan aku yang nama Leez tu pulak anak orang-orang biasa je tapi kira dalam kategori anak orang berada jugaklah. Kira aku je anak-anak orang biasa yang betul-betul biasa tapi kira okey la sebab keluarga aku taklah miskin sangat, kira keluarga sederhana. Aku suka dengan nama sebenar Leez ni, Nur Haleeza Ayuni bt Ahmad Safwan. Cam best je bila sebut nama Leez ni. Dia anak sulung dari empat adik beradik, kira dia ni nak jadi contoh yang terbaikla untuk adik-adik dia. Baguskan ada kakak camni?
       ****************
“Okey, are you ready guys? Jomm, kita serang!! Yeaahaaa!” Cam orang gila dah aku tengok si Rezlynn a.k.a minah kepoh ni keluar dari kereta Pesonanya ni.
“Wey makcik, kalau ye pun lapar sabarla dulu. Macamla tak makan nasi seminggu,aisshhh.” Aku tegur tapi boleh pulak dia buat tak endah. Ada jugak kang aku tarik ekor kuda dia tu.
“Nurin, wait! Kau nampak tak apa yang aku nampak?” tiba-tiba Leez bersuara.
“Apa dia weh? Aku nampak kedai makcik tu la,pastu customer-customer dia yang ramai gila dok beratur tu!”
Your secret admirer! Wooww, ada jodohla korang berdua ni. Mana je kau pergi mesti dia pun ade. Hakhakhak.” Aku jeling Leez. Rasa cam nak bagi pelempang free je kat muka dia ni. Suka hati dia je cakap aku ade jodoh ngan mamat tiga suku tu. Mintak jauhla, selisih malaikat empat puluh empat heh.
Kami dok kat bawah pokok rendang, harap-harap la hari tak hujan. Malas nak pindah. Lagipun kat luar ni ada angin sepoi-sepoi bahasa, dapat jugaklah kami menghirup udara segar. Segar ke? Cam tak je. Lagi satu kitorang ni tak suka bersesak-sesak, nanti tercekik pulak tekak kami nanti.
       **************
“Minah perasan, skandal kesayangan kau kirim salam. Dia tanya bila kau nak keluar makan ngan dia?” aisshhh..sudah! Ni part yang tak best ni. Langsung tak kenal tapi ajak makan. Aku dah dapat agak sape yang ajak tu, mesti mamat tiga suku  tu lagi. Tak habis-habis nak ajak aku keluar. Kalau keluar ramai-ramai tak pe, ni aku sorang je. Tak nak aku cari bala.
            “Bila kau cakap ngan dia?”
            “Tengahari tadi la, masa aku nak gi bayar kat kaunter makcik tu. Aku dah perasan awal-awal, dia asyik pandang kau je. Apa yang dia pandang heh? Lawa sangat ke kau ni? Hahahaha.” Rezlynn dah start buat lawak bodoh dia dah. Ada yang nak makan penumbuk aku ni. Dah lama aku tak bagi makan ni.
            “Mungkin aku ni lagi lawa kot dari kau, sebab tu dia asyik pandang aku! Kahkahkah.” Hah, amek kau! Nak kenakan aku sangat. Tengok betis la beb, betis sape yang paling lawa. Hahaha, perasan lagi!
Tapi kita orang langsung tak terasa atau amek hati pasal gurauan-gurauan ni semua. Ni dah jadi asam garam dalam persahabatan kami. Kalau aku minah perasan, si Rezlynn tu pulak minah kepoh dan si Leez tu minah ape eak? Haa..mak minah, sebab dia suka potpet-potpet. Tapi kalau takde dia sunyi jugakla rumah sewa kitorang ni.

“Lynn..bangunlah! Dah subuh ni, nanti terlepas kang subuh kau tu.” Tangan Leez menampar-nampar lembut bahu Rezlynn. Dia pelik, biasanya si Rezlynn ni senang je bangun bila dikejutkan. Lagi dia pelik kawannya ini sebenarnya tak payah orang kejutkan, dia akan bangun sendiri pada waktunya.
            “Urrmm..aku cuti-cuti Malaysia lah Leez. Sori, lupa nak bagitau.”
            “Ouhh, yeke? Ampun tuan puteri, patik tak tau yang tuan puteri sedang bercuti sekarang! Ampun beribu-ribu ampun, sembah patik harap diampun!” Leez berjenaka.
            “Bibiikkkk, turun cepat! Masakkan sarapan, lapar dah ni!” Aku menjerit kuat. Kalau cuti hujung minggu gini biasanya Leez suka masakkan kitorang sarapan. Jimat katanya. Tak yah bazir-bazir duit makan kat luar. Masakan si Leez ni jangan cakaplah, aku memang tabik gila la kat dia. Sedap douhh! Biasalanya, anak sulung. Kena la belajar masak-masak ni, nanti senang bila adik-adik nak makan.       Yeke senang adik-adik nak makan? Hehehe..
            “Woiii!”
            “Woi mak Ali kau meletop!” Kus semangat aku,fuuhhh..
“Berangan ea? Dah sampai mana? Ngan sape? Skandal kesayangan kau tu ke? Korang gi mana? Taman KLCC tu ke? Hahahaha..”
Aku angkat kening sebelah. Macam Ziana Zain dah ni ha. Ada jugak yang nak kena baling ngan lesung ni karang.  Aku nampak si Leez tu dah tergelak-gelak kat sink dapur tu. Gelak pasal apa pun aku tak tau. “Agak-agaklah cik Kiah oii, lain kali bagi la salam dulu ke apa ke? Ni tak, men sergah orang je! Kalau aku ada sakit jantung dah lama aku jalan tau tak! Aissshhh!!”
“Marah ye dik? Hahaha..Weh, aku ngan Leez jalan depan kau pun kau tak perasan tau tak. Agak-agaknya la, kalau pencuri masuk tentu dah habis barang rumah ni dia kebas tau. Ntah-ntah ngan kau pun dia bawak lari skali.” Rezlynn kenyit mata kanan dia kat aku. Membobel pulak makcik ni.
“Bila pulak aku berangannya? Kalau aku berangan pun tak hingin eah aku nak berangan gi jalan-jalan ngan mamat gila tu!”
“Udah-udah la tu, bertekak je keje korang ni. Nurin, meh sini tolong aku! Tadi kata nak tolong, tolong tengok ngan tolong makan je ke?” Hah, kan si potpet-potpet dah bersuara. Dia la penyelamat kita orang. Siap perlu aku lagi tu, nak kena mak minah ni.
“Mana ada! Nak tolong la ni, aku kan baik! Hahaha” sempat jugak aku perasan. “Maaflah kawan-kawan, perangai kawan korang yang seorang ni memang macam ni. Tak boleh nak ubah dah, aku kan minah perasan.” Aku senyum sorang-sorang sambil berjalan ke peti ais. Nak keluarkan sayur. Mak minah tu dah cakap malam tadi dia nak masak nasi goreng kampung je hari ni.

~bersambung..~
www.tips-fb.com

sAyAngiLah Org yAng AnDa sAyAng

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini:
Pelajar: Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
Cikgu: Oh, awak nak tahu ke? Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
Pelajar: Baiklah...apa yang saya harus buat?
Cikgu: Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
Pelajar: Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
Pelajar: Mana rumput yang cikgu suruh petik?
Pelajar: Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
Cikgu: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...